Blue Sky Group: verder werken zonder dataverlies, ook bij calamiteiten

De klant

Pensioenuitvoerder Blue Sky Group zet pensioenregelingen op, voert ze uit en beheert deze. De organisatie telt circa 130 medewerkers. Met pensioen- en vermogensbeheer als kerntaak is de organisatie sterk afhankelijk van ICT: voor administratie, betalingsverkeer en actuele financiële informatie.

De vraag

Blue Sky Group heeft al jaren een uitwijkovereenkomst, zodat haar belangrijkste servers en systemen in geval van nood in het continuïteitscentrum van KPN verder kunnen draaien. Mocht er echt een calamiteit zijn, dan mogen er ook absoluut geen gegevens verloren gaan. Hoe kunnen alle belangrijke programma’s en bestanden worden meegenomen in de back-up?

De aanpak

KPN breidde de uitwijkvoorziening uit met Remote Back-up: een digitale back-up voor de applicatiesystemen, die continu wordt bijgewerkt. Een team specialisten van KPN organiseerde de overgang van de back-up met traditionele tapes naar de digitale back-up. De Remote Back-up oplossing wordt net als de uitwijk elk jaar getest, inclusief Systeem Uitwijk en Werkplek Uitwijk.

Het resultaat

De back-upvoorziening werkt uitstekend. Klachten heeft de Blue Sky Group sinds de oplevering niet meer gehad. KPN ontzorgt de organisatie compleet met het dagelijkse beheer van back-upschema’s en back-upcontroles. Bij een eventuele calamiteit kan Blue Sky Group terugvallen op de digitale back-up, waar alle belangrijke gegevens zijn opgeslagen.

Het volledige artikel

Referentie Blue Sky Group Bedrijfscontinuïteit Lees het volledige document over bedrijfscontinuïteit voor Blue Sky Group in Portable Document Formaat.