Amstelveen en Aalsmeer: de gemeentes zijn altijd bereikbaar, ook na een calamiteit

De klant

Gemeente Amstelveen is gaan samenwerken met gemeente Aalsmeer. Diensten, zoals ICT, kopen de gemeentes samen in en leveren ze vanaf één afdeling. Gemeente Amstelveen en Aalsmeer hebben samen ongeveer 1.000 medewerkers.

De vraag

Gemeente Amstelveen had tot 2013 een uitwijkovereenkomst voor de systemen die wettelijk in de lucht moesten blijven, zoals de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA). Bij de overstap naar een nieuwe uitwijkoplossing wilden de gemeentes ook uitwijk garanderen voor andere cruciale toepassingen.

De aanpak

KPN heeft de bestaande uitwijkoplossing voor de gemeente Amstelveen uitgebreid. Mocht een calamiteit zich voordoen, dan herstelt KPN de cruciale systemen van de gemeenten binnen 48 uur. Elk jaar wordt bij het continuïteitscentrum een uitwijktest uitgevoerd om te controleren of alle systemen snel en accuraat opnieuw opgebouwd kunnen worden.

Het resultaat

In geval van nood regelt KPN direct het herstel van de belangrijkste applicaties voor de gemeentes. Zij beginnen aan de opbouw van deze applicaties in het continuïteitscentrum en binnen 48 uur staat er een werkende omgeving klaar. Zo kunnen de gebruikers hun werk snel weer oppakken en merken burgers niets van de veranderde omstandigheden.

Het volledige artikel

Referentie Gemeente Amstelveen Bedrijfscontinuïteit Lees het volledige document over bedrijfscontinuïteit bij de Gemeente Amstelveen in Portable Document Formaat.