FMO: verzekerd van een veilige en efficiënte uitwijkmogelijkheid

De klant

FMO is een Nederlandse bank die bedrijven, projecten en instituten in ontwikkelingslanden en opkomende markten financiert. De bank richt zich op duurzame sectoren zoals financiële instellingen, energie & huisvesting en agribusiness, voedsel & water.

De vraag

De veiligheids- en continuïteitseisen die FMO stelt aan de ICT-systemen zijn hoog. Mocht het nodig zijn, dan wil de bank bij een calamiteit snel en veilig kunnen uitwijken. Zonder dataverlies en zonder dat de klant het merkt.

De aanpak

KPN stelde voor bij FMO een pilot uit te voeren met een in 2012 ontwikkelde dienst: Bedrijfscontinuïteit. Dit houdt in: replicatie van data, systeemuitwijk, werplekuitwijk en telefonie-uitwijk. De data van FMO worden hiermee onsite gekopieerd naar KPN’s continuïteitscentrum, zodat bij een calamiteit alle data realtime voorhanden is.

Het resultaat

Met Bedrijfscontinuïteit is FMO verzekerd van een veilige uitwijkmogelijkheid bij calamiteiten. FMO heeft al 70% van de eigen apparatuur ingeleverd, wat een paar ton op jaarbasis scheelt. Ook is er nauwelijks onderhoud meer nodig.

Het volledige artikel

Referentie FMO Bedrijfscontinuïteit Lees het volledige document over bedrijfscontinuïteit voor FMO in Portable Document Formaat.