Uitwijk testen levert altijd nieuwe inzichten op

Veel middelgrote en grote organisaties zijn zich bewust van hun afhankelijkheid van IT in relatie tot hun bedrijfsvoering. Zij nemen maatregelen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen, variërend van back-ups tot en met een volledige uitwijkfaciliteit. Hoe groter de belangen van IT binnen een organisatie, des te waarschijnlijker is het dat de uitwijk goed geregeld is. Dat geldt zeker ook voor retailer Prénatal. De bedrijfsvoering hangt sterk samen met het functioneren van verschillende IT-systemen. Dit betekent dat uitval van deze systemen bij een calamiteit tot het absolute minimum beperkt moet blijven. uitwijktest Prénatal is een retailformule, die zich richt op het meest complete, inspirerende en betaalbare assortiment in combinatie met de beste service en advies, afgestemd op de wensen en behoeften van de klant. Prénatal werd opgericht in 1959 en is vandaag de dag de grootste specialist voor ouders en hun kinderen, met in totaal 57 winkels verspreid over heel Nederland. Bij Prénatal is Cor van Gils eindverantwoordelijk voor alle ICT-aangelegenheden.

Facelift voor uitwijkfaciliteiten

Omdat bij het bedrijf het applicatielandschap veranderde " van één monolithisch ERP-systeem naar een combinatie van grote en kleine toepassingen " werd het voor Van Gils tijd om de uitwijkfaciliteiten een facelift te geven. "Veel applicaties draaien bij ons op het hoofdkantoor. Alle data vanuit de vestigingen gaat daarheen. Deze applicaties zijn heel belangrijk voor de continuïteit van onze bedrijfsvoering, daarom hebben we een analyse gedaan van de systemen en een voorstel gedaan richting de aandeelhouders om de uitwijk voor deze toepassingen goed te regelen." Het voorstel werd goedgekeurd, waarna Van Gils de uitwijk mocht gaan inregelen met KPN BCM. Alle applicaties die centraal draaien bij het hoofdkantoor, worden bij een calamiteit via een cloud-dienst overgezet naar KPN BCM. De data van Prénatal is al beschikbaar in het datacenter. "Ik kende de mensen en diensten van KPN BCM vanuit een eerdere rol en was toen al zeer tevreden over hun aanpak en expertise, vandaar dat ik bij Prénatal opnieuw voor ze gekozen heb."

Jaarlijkse uitwijktest

Samen met het team van KPN doet Prénatal een jaarlijkse uitwijktest, waarbij de primaire applicaties bij KPN up-and-running gebracht worden. "We denken van tevoren na over mogelijke rampscenario's en hoe we daar mee omgaan. We nemen daarbij de applicaties mee, maar ook bijvoorbeeld welke externe specialisten we nodig hebben om de systemen in productie te kunnen brengen op de uitwijklocatie. Het mooie is, dat we de job echt samen doen met het team van KPN BCM. Ze snappen hun vak en denken echt mee om de klus te klaren", besluit Van Gils. Weten wat uw uitwijkbehoeften zijn en welke rol KPN BCM daarbij kan spelen? Neem contact op met ons via bcm-support@kpn.com Lees ook: Is uw bedrijfscontinuiteït gegarandeerd?