KPN Business Continuity helpt verzekeraar in weekend uit de problemen

Maart 2018 | Calamiteit Zaterdag avond, de Business Continuity specialist van het Business Continuity Expertise center in Almere staat op het punt zijn hond uit te laten. Dan belt een middelgrote verzekeraar, een klant van BCM, met een Disaster Recovery as a Service (DRaaS, Zerto) oplossing. Er is een calamiteit!

Oorzaak calamiteit

Door de laatste Microsoft Patch ronde is een 2-tal servers gecrasht en komen niet meer op. Doordat de oplossing gebaseerd is op het gebruik van consistency-groups zou dit betekenen dat de verzekeraar een fail-over naar een moment terug in de tijd moet doen van uiteindelijk 9 servers voor de recovery van slechts 2 servers. Dat is een groter risico dan wenselijk is, denk hierbij aan dubbele transacties / verwerkingen etc.

Oplossing

De Business Continuity specialist maakt voor de verzekeraar een stappenplan, waarbij het mogelijk is om slechts de 2 genoemde servers te recoveren. Hierdoor worden de risico's voor de klant weer beheersbaar. Samen met de verzekeraar werkt de Business Continuity specialist van het Business Continuity expertise center in Almere tot diep in de nacht aan het gereed zetten van alleen de 2 servers.

Calamiteit betekent altijd tijdsdruk

En er is haast, want van de 24 uur die er beschikbaar zijn, zijn er al 14 verstreken. In ieder geval moet voor zondagavond e.e.a. zijn geklaard. Parallel aan deze acties heeft Microsoft, uiteindelijk met succes, gewerkt aan het up & running krijgen van de originele (gecrashte) systemen, zodat de recovery vanuit Zerto niet benodigd was.

Klant zeer tevreden

Deze klant kon terugvallen op hun Zerto oplossing en de support vanuit het Business Continuity Expertise center in Almere. Gelukkig was Microsoft net op tijd klaar met met de oplossing. Hierna konden zowel de medewerkers van de klant, de Microsoft medewerker en de BCM specialist met tevreden gevoel de rest van het weekend in. De BCM specialist werd door de klant heel hartelijk bedankt. Zie hieronder de quote van de klant: "Ik wil je nogmaals danken voor je fantastische reactie. Onze beheerder heeft de clones gemaakt, maar het is toch maar fijn, dat jij gereageerd hebt, omdat onze journaling nog maar op 24 uur ingesteld stond. Het was kantje boord. Geniet van de rest van je weekend!" Lees ook: Is uw bedrijfscontinuïteit gegarandeerd?