KPN Business Continuity extreem testen

DR Uitwijk testen geeft bedrijven inzicht in de haalbaarheid van de Disaster Recovery procedures die zijn bedoeld om na calamiteiten IT-productieomgevingen weer volledig operationeel te brengen. KPN Security Services voerde in 2016 een groot aantal Disaster Recovery (uitwijk) testen uit. Deze test geeft bedrijven inzicht in de haalbaarheid van de Disaster Recovery (uitwijk) procedures die zijn bedoeld om na calamiteiten - zoals stroomstoringen, brand of Ransomware - IT-productieomgevingen weer volledig operationeel te brengen.

De ICT testen voert KPN-BCM uit in nauwe samenwerking met klanten. Er zijn ook organisaties die een check willen doen of alles wel goed is ingericht als een calamiteit zich voordoet. Ook dan kunnen zij aankloppen bij KPN Business Continuity. Dan kijken we samen met de klant wat goed gaat en wat mogelijk kan worden verbetert. We maken daarbij gebruik van zeer geavanceerde tooling, die zowel in een test als in een daadwerkelijk calamiteit wordt ingezet.

Zo klopte er niet lang geleden een potentiele klant aan die vorig jaar een dual datacenter had ingericht. Hartstikke waardevol natuurlijk en een mooie stap in de availability van zijn ICT. Maar zijn Disaster recovery kreeg hij niet onder de knie. Binnen een paar weken hebben we deze organisatie geholpen met een Disaster Recovery test, en een analyse van de zwakke plekken. Die hebben we samen met de klant doorgenomen en maartregelen aangedragen. Daardoor is de klant aanzienlijk beter voorbereid op calamiteiten en heeft de klant zijn jaarlijkse IT-audit glansrijk doorstaan.

KPN levert al ruim 35 jaar diensten op het gebied van businesscontinuïteit en opereert platform- en leveranciersonafhankelijk of het nu gaat om de besturingssystemen Unix, Linux of Windows, de hardware van bijvoorbeeld HP, IBM of Dell of de software van leveranciers als VMware, Commvault, Veeam Software of Zerto. Ook Call center uitwijk en werkplek uitwijk regelen we graag voor onze klanten in.

Lees ook: Is uw bedrijfscontinuïteit gegarandeerd?