Kids Cyber Day 2018

Door het internet is het leven van veel mensen een stuk gemakkelijker en leuker geworden. Tegelijkertijd schuilen er ook gevaren in die continue (anonieme) verbondenheid. Wij KPN?ers worden vaak gewezen op die mogelijkheden en bedreigingen, maar daarmee zijn we er niet. Om veilig te zijn als samenleving, wil je zoveel mogelijk sterke schakels in de ketting. En dat begint natuurlijk bij de jeugd!

Eerste Kids Cyber Day

Woensdag 24 oktober vond in Den Haag de eerste Kids Cyber Day plaats: Samen met de politie, Defensie, Bureau Halt, Hack in the Class, Alert Online en BCM organiseerde KPN een informatieve en leuke middag waar zo?n 150 Haagse schoolkinderen uit groep 7 en 8 met hun ouders op afkwamen. Onder meer directeur generaal Onno Eichelsheim van de Militaire Inlichtingen en Veiligheid Dienst (MIVD) was aanwezig. Hij legde aan kinderen uit wat cyberspionage is, welke gevaren er zoal zijn en hoe je zo veilig mogelijk online kunt zijn. Verder konden de kinderen buiten voor de deur van het KPN-pand in Den Haag de MUC (Mobiel Uitwijk Centrum) bezichtigen. Hier kregen de schoolkinderen met hun ouders uitleg wat KPN BCM kan bieden bij een volledige of gedeeltelijke DR (Disaster Recovery) van een klant omgeving. De MUC is een mobiel datacentrum met eigen koeling, waarin een zestal mobiele 19" racks geplaatst kunnen worden. Deze 19" racks bevatten een keur aan apparatuur waar de klant bij een uitwijk behoefte aan heeft. Zo bevatten onze 19 "racks Intel servers, AIX servers, AS400 servers en tape libraries met robots voor automatische tapewissel. Daarnaast zijn per rack alle noodzakelijke datacommunicatieapparatuur voorhanden, die nodig zijn om alle verbindingen intern en extern te regelen. De MUC wordt voorzien van een externe voeding van 400v, 63A en externe dataverbindingen.
De MUC in displayopstelling voor het pand aan het Maanplein in Den Haag
KPN Ouders met hun Cyber Kids in sp? luisteren naar de uitleg over de functie van de MUC Lees ook: Is uw bedrijfscontinuite?t gegarandeerd?