Financiële maandafsluiting bijna in gevaar door LAN patch

Hoe een foutief voorbereide LAN patch de financiële maandafsluiting van een Nederlands pensioenfonds (bijna) in gevaar bracht.

LAN Netwerk Patch

November 2017 | Er wordt om 15:00 uur een werkplek uitwijkmelding gedaan door een grote pensioenuitvoerder in Nederland. Door een foutief voorbereide LAN patch in het kantorencomplex van de pensioenuitvoeder ligt het gehele Local Area Network (LAN) plat. Op zich al vervelend genoeg, maar men is bij de pensioenuitvoerder druk bezig met de maandafsluiting. Als onduidelijk wordt of die dag het LAN wel of niet beschikbaar komt, doet de pensioenuitvoerder een definitieve werkplek uitwijkmelding bij het KPN Business Continuity Expertise Center in Almere.

Oplossing

Na overleg met de klant wordt besloten om de medewerkers van de pensioenuitvoerder, de volgende ochtend naar de uitwijk werkplekken locatie in Houten te laten komen. Daarvoor worden er in de avond 80 uitwijk werkplekken in Houten in gereedheid gebracht. Het "image" van de klant wordt op de PC's geladen, de telefonie wordt geconnecteerd en de connectiviteit vanuit het uitwijkcenter in Houten wordt gekoppeld aan de systemen van de klant. Verder wordt alles in gereedheid gebracht om 80 medewerkers van het pensioenfonds de volgende ochtend om 08:00 te ontvangen. De klant is inmiddels druk doende om de fout in het eigen LAN op te sporen en te corrigeren. Om 20:00 uur 's avonds, zijn alle uitwijk werkplekken inclusief telefonie geactiveerd. Dan krijgt het KPN Business Continuity expertise center in Almere om 22:00 uur het signaal dat het LAN bij de pensioenuitvoerder toch is hersteld. De uitwijk wordt de volgende ochtend ook formeel beëindigd.

Klant waardeert werkwijze

De klant heeft het professionele schakelen van het KPN Business Continuity Expertise Center erg gewaardeerd. De specialisten hebben wederom adequaat en zeer professioneel gehandeld. De klant bedankt ons voor onze snelle, accurate en vriendelijke werkwijze. Een top prestatie!

Meer weten?

Zo zie je maar hoe belangrijk het is om over Business Continuity na te denken en de mogelijke scenario's zoveel mogelijk vooraf te bepalen. Heeft u behoefte aan advies m.b.t Business Continuity, laat het ons weten. Lees ook: Is uw bedrijfscontinuiteït gegarandeerd?